Reemeli - virtuaalihevonen

virallinen nimi:Reemeli

© kakuro
lempinimi:Reimi
rekisterinumero:VH14-018-1904
rotu:suomenhevonen
syntynyt:29.04.2013 (ikä) 3v 20.09.2013
sukupuoli:ori
väri, merkit:voikko, läsi & otj sukka
säkäkorkeus:149 cm
painotus:koulu/kenttäratsastus
koulutustaso:helppo (vaativa B / 100cm)
ex-omistaja:HM (VRL-00096) / Rätvänä
omistaja:alhippa (VRL-00064) / Taikakuun Kartano

Heinäkuun 2015 suomenhevosten kantakirjaustilaisuudessa palkittiin III-palkinnolla.
18 + 17 + 16 + 16 = 67p KTK-III

Yleiseltä olemukseltaan Reimi on hieman laiskanpulskea ja elämän rennosti ottava ori. Varsin mutkaton ja turvallinen käsitellä maastakäsin. Käyttäytyy hyvin myös tammojen läsnäollessa, joskaan ei nyt aivan hiljaa ole. Hoidettaessa Reimi on sellainen kaikki käy- tyyppi. Eli oli kyse lähes mistä tahansa, niin käytös on mallikelpoista ja ori ei ole sinkoamassa mihinkään. Eläinlääkärinkin kanssa Reimi on oma yhteistyökykyinen, tai jopa suorastaan välinpitämätön, oma itsensä oli sitten kyseessä rokotus, ultraäänitutkimus tai vaikka hampaiden raspaaminen. Kengittäjän kanssa ori käyttäytyy esimerkillisesti, eli jalka pysyy ylhäällä ja ori paikallaan juuri niin kauan aikaa, kuin kengittäjä vaatiikin.

Ratsastettaessa Reimi vaatii alkuun aina reippaasti motivointia. Turha tuuppaaminen saa orin olemaan entistä haluttomampi, mutta sopiva herättely kera hienon hienot avut saa orissa kummia aikaan. Tämä ori siis sopii niin turvalliseksi kokemattomamman kuljettimeksi, kuin selkeästi vaativampaankin makuun. Sileällä työskentelee hyvällä sykkeellä ja energisesti, kunhan ratsastajan kanssa yhteistyö on alkanut sujumaan. Alku on aina vaikeaa uuden ratsastajan kanssa. Rataesteillä Reimi selkeästi piristyy ja alkaa tekemään enemmän omia päätelmiä ja ratkaisuja. Antaa ratsastajallekin enemmän anteeksi kuin sileällä. Maastoesteillä ori on ennakkoluuloton etenijä. Maastoon Reimin kanssa uskaltaa lähteä niin yksin kuin seurankin kanssa oli kyseessä sitten vapauttava kevyt kävely tai hieman haipakampi reissu.

Kilpailuissa Reimi saa hieman energiabuustia, eli työskenteleminen on reippaasti helpompaa kuin kotona. Vaihteleva ympäristö saa siis orissa kummia aikaan ja ne ovat pääasiassa aina kyllä varsin positiivisia muutoksi. Kouluradalla Reimi rakastaa esiintyä ja antaa kyllä 110% itsestään, kun ratsastaja osaa "vetää oikeista naruista". Rataesteillä Reimi saattaa jopa yltyä liiankin haipakkaan vauhtiin, jolloin kontrolli on huonommilla kannattimilla, eli selässä on pysyttävä kylmäpäisenä tilanteessa kuin tilanteessa. Maastoesteillä tämän hevosen kanssa kaiken a ja o on tempo. Sen ei tule olla liian löysä eikä liian haipakka. Molemmissa tapauksissa päädytään yliaikaan, koska loppua kohden hyytyy, jos tempo on liian matala. Kun optimi löyttyy ja esteet ylittyy on lopputuloskin yleensä varsin miellyttävä.

Sukutaulu

i Reikeli-Murto
vkk 167cm
ii Maanitus
rnvkk 168cm
iii Kaaoskyhäelmä
vkk 154cm
iiii -
iiie -
iie Maalilaukkatti
rn 166cm
iiei -
iiee -
ie Varasvaara
rt 164cm
iei Meno-Vaaratta
rt 165cm
ieii -
ieie -
iee Varissisar
rt 162cm
ieei -
ieee -
e Vilpistiina
rt 163cm
ei Täys-Kaato A.T.
rn 164cm
eii Täys-Lakko A.T.
rt 165cm
eiii -
eiie -
eie Kippurapii
rn 159cm
eiei -
eiee -
ee Vilppipelko
rt 154cm
eei Velmu-Vahtari
rt 164cm
eeii -
eeie -
eee Alttarihuijari
m 151cm
eeei -
eeee -

Isä Reikeli-Murto on varsin mielenkiintoinen ja kirjavan kilpailu-uran käynyt ratsuori. Kasvattaja ymmärsi laadun päälle ja myi orin jo nuorena lupaavalle esteratsastajalle ratsutettavaksi. Murron ura alkoikin esteradoilta ja ori päätyi ihan suomenhevosmestaruuksiin asti jo kuusi vuotiaana tehden varsin tasaisen suorituksen, joskaan aivan kärkeen ei sijoittunutkaan. Tässä vaiheessa ori myös kantakirjattiin varsin hyvin pistein, mutta ei ollut toistaiseksi jalostuskäytössä. Ensimmäisen ratsatajan tähtäin oli korkeammalla, jolloin edessä oli ulkomaille muutto hieman eri kaliiberia olevien kilparatsujen kanssa. Murto päätyi myyntiin ja melkoisen onnenkantamoisen kautta eräälle kenttäratsastajalle. Ennakkoluulottomasti ori vaihtoi tyystin lajiaan ja alkoi menestymään varsin nopeasti kenttäradoilla. Murron vanhvuudeksi selvisi lopulta hieman yllättävästi koulukoe, jossa ori loisti hyvin useasti. Tämän jälkeen rataesteet ja maastoesteet olivat sitten varsin helppoa kauraa, kunhan virheet saatiin minimoitua. Omistajan vaihtuessa tuli ori tarjolle jalostukseen ja alkoikin saamaan tasaiseen tahtiin hyvin monenlaisia tammoja vieraakseen. Murto voitti lopulta suomenhevosten kenttämestaruuden kolmesti. Ratsastajan loukkaantuessa vakavasti, toisella ratsulla kilpaillessaan, ori myytiin eteenpäin paikalliselle kouluratsastajalle. Tässä vaiheessa orilla oli edessä lajin vaihto, kolmannen kerran. Pienistä epäilyistä huolimatta, lähinnä kouluratsastuspiirien sisäpuolella, ori oli varsin menestyvä myös pelkästään sileällä sijoittuen lopulta kahdesti myös suomenhevosten koulumestaruuksissa kolmen parhaan joukkoon. Kilpailueläkkeelle Murto jäi vasta 18 vuotiaana. Melkoinen saavutus orilta, joka on kilpaillut lähes kaikkia mahdollisia lajeja usemman kauden. Tätä nykyä ori on myös jalostuseläkkeellä ja viettää leppoisia päiviä viimeisen omistajansa luona tyystiin oloneuvoksena.

Ii. Maanitus on varsin komean ulkomuodon omaava ori joka kelpaa niin käyttöön kuin näyttöön. Kilpailu-uransa toimi monitoimihevosena sijoittuen niin kansallisissa koulu, kuin esteluokissakin. Alemmalla tasolla ori kävi myös muutamia kenttästartteja kokeilemassa, eikä lahjat sieläkään olisi hukkaan menneet, mutta ratsastajan päätä alko kylmäämään liiaksi. Kantakirjattu ori on varsin hyvin rakennepistein, mutta päivän moodi ei antanut kovin hyviä käyttöpisteitä. Luonteeltaan tämä on varsin perus ori. Tamman omistajat ovat kuitenkin olleet ennakkoluulottomia ja ori saa tänäkin päivänä vielä joitain tammoja vuodessa astuttaviksi. Iii. Kaaoskyhäelmä oli ravijalostuksen sivutuote. Orista ei lopulta juoksijaksi ollut, liian hitaaksi haukkuivat, mutta kauniin värinen oli ja menikin osin siksi hyvin nopeasti kaupaksi. Luonteeltaan ori oli suorastaan epätavallisen nöyrä ja altis palvelemaan. Tämä päätyi ratsuttajalle, joka kouli orista varsin kelvon yleishevosen niin koulu- kuin esteradoille. Sijoittui urallaan muutamia kertoja ihan kansallisissa helppo A-tason ohjelmissa, mutta pääasiassa menestystä tuli metrin esteluokissa. Ori kantakirjattiin ja oli melko suosittukin jalostuskäytössä. Sai hyvin kirjavan tammamateriaalin astuttavaksi, joten jälkikin oli hyvin kirjavaa, mutta varsin helmiä yksilöitä löyty muutamia. Ori jouduttiin lopettamaan 18 vuoden iässä tapaturmaisesti katkenneen takajalan vuoksi. Iie. Maalilaukkatti sai osuvan nimensä emältään. Emä oli melkoinen laukkuri raveissa, eikä siksi saanutkaan hääviä menestystä itse. Etenkin pravuurina oli juuri ne maalilaukat. Jalostuksessa ei tämän emänä toiminut yhtään sen paremmin. Tämäkin tamma oli erittäin laukkaherkkä ja päätyikin hyvin nopeasti radoilta harrasteratsun rooliin erään perheen sisaruksille ratsutuksen jälkeen. Ratsuna teki hyvän ja pitkän uran niin koulu, kuin esteradoillakin. Jalostukseenkin käytettiin vanhempana kolmen varsan verran. Menehtyi lopulta vanhuuden vaivoihin yli 20 vuotiaana.

Ie. Varasvaara oli itseasiassa vahinkoastumisen tulos. Tämän emä oli ollut tarkoitus astuttaa aivan tyystin eri oriilla, mutta kun kiimoja ei alkanutkaan kuulumaan alettiin epäilemään omassa tallissa olleen orin astumista. Näihän siinä oli käynyt, mutta omistaja päätti antaa tämän rakkauslapsen syntyä maailmaan. Tamma ei ollut kovin kaunis ilmestys koskaan elämässään, mutta luonteeltaan puhasta kultaa ja hyvä käyttöominaisuuksiltaan. Ratsuksi tämä koulutettiin alustapietäen ja lopulta selkään olisi voinut laittaa kenet tahansa. Kantoi kokematonta lasta varovasti ja tarkkaavaisesti, mutta kokeneemman kanssa taipui sitten varsin herkästi hieman vaativampiikin tehtäviin. Teki elämän uransa kasvattajan ratsastuskoululla kilpaillen silloin tällöin tallin pikku kisoissa, niin koulua kuin rataesteitä. Iei. Meno-Vaaratta oli ori, josta piti tulla ravuri, mutta jo vuotiaan orilaitumella saatu jalkavamma katkaisi tämän uran. Oria oltiin jo lopettamassa, kun eräs toisen orivarsan omistaja osti tämän pilkka hintaan tarkoituksenaan kouluttaa itselleen lopulta harrasteruuna. Ruunausta kuitenkin lykättiin yllättävänkin pitkään, joka toisaalta oli tämän orin pelastus, sillä rakenteeltaan tämä ori osoittautui lopulta olevan erittäin hieno, eikä luonnekaan ollut varsinaisen huono. Kantakirjaan tätä ei kuitenkaan saatu, sillä kaikesta huolimatta oria ei voitu kunnolla ratsastaa, sillä jalka ei kestänyt riittävästi rasitusta. Muutamia omistajansa tammoja ori astui, niin tarkoituksella, kuin tarkoituksettomastikin. Ori kuitenkin lopetettiin tarpeettoman alle 10 vuotiaana. Iee. Varissisar teki uransa hyvin pitkälti ratsastuskoulun hevosena. Luonteeltaan tamma oli varsin leppoisa ja rauhallinen, mutta mikään kaikkein kaunein kukkanen rakenteeltaan ei ollut. Neljästi varsoi elämänsä aikana ja nämä varsat jäivät jatkamaan emänsä jalanjäljissä. Tamma lopetettiin lopulta kunnioitettavassa 25 vuoden iässä hampaiden kertakaikkiaan kuluessa loppuun.

Emä Vilpistiina osoittautui olevan lahjakkaampi, kuin kasvattaja olisi uskaltanut odottaa. Tamma oli varsin huolellisen jalostusvalinnan tuotos, mutta tarkoitus oli saada hyvä luonteinen ja käyttöominaisuuksinen jälkeläinen. Saatiin Vippi, joka oli nuoresta pitäen äärimmäisen helppo kouluttaa varsin mutkattoman ja yhteistyöhaluisen luonteensa ansiosta. Ratsuttaja totesi tammassa olevan potentiaalia ja saikin lopulta aloittaa kilpailu-uran tamman kanssa itse. Kovin pitkään ei mennyt, kun tamman kanssa kilpailtiin jo kansallisella tasolla kenttäratsastuksen parissa. Vippi oli varsin monilahjakas, eli liikettä löytyi sopivasti ja työmoraalia sielälle, sitten oli se vauhdikas esteitä ylittävä hirmu, joka tosin ajoittain alkuun suorastaan holtiton, mutta treenillä tasaantui. Kantakirjaankin tamma päätyi varsin kelvollisin rakennepistein, mutta etenkin hyvin käyttöominaisuuksin. Ratsastaja lopulta lunasti Vipin itselleen ja tässä vaiheessa se ura vasta urkenikin. Tämä parivaljakko teki melko poikkeuksellisen tempun sijoittuen kolmena vuonna peräkkäin suomenhevosten kenttämestaruuden hopealle. Varmasti ainoa tamma, joka moisen tempun on koskaan mennyt kyseisessä lajissa tekemään. Kesken hyvän uran tamma kuitenkin loukkasi etujalkansa jänteen päätyen lopulta lähes lopetustuomioon. Omistaja oli kuitenkin päättäväine ja kuntoutti Vipin vielä siihen kuntoon, että jalka kestää olemista. Tamma siirrettiin jalostukseen ja tekikin lopulta viisi varsaa eri oreista, jotka kaikki oli tarkoin valittuja. Jälkeläisistä kaikki päätyivät kilparadoille, osa ihan kansalliselle tasolle saakka. Ainoa orijälkeläinen lienee se kaikkein lahjakkain, mutta neljästä tammasta saatiin myös varsin kelpoja yksilöitä kilpailukäyttöön.

Ei. Täys-Kaato A.T. on jälleen kerran tälläinen ravihevosjalostuksen sivutuote, jolla ei kasvattajalleen osoittautunut olevan lopulta mitään arvoa, mutta joka onnistuttiin samaan oikeaan osoitteeseen ratsukoulutukseen. Ori oli varsin karjas ja villi, suorastaan vaikutti liian vähän käsitellyltä. Hetken ruunaamista pidettiin ainoana vaihtoehtona, mutta orin ollessa harvinaisen isälinjansa ainoa jatkaja päätettiin orin vielä antaa pitää pallinsa. Ratsukoulutuksen edetessä alkoi ori rauhoittumaan ja todellinen varsin nöyrä sekä työteliäs luonne pääsi esille. Ori osoittautui olevan suorastaan moipuolinen helmi. Pikku hiljaa ori saatiin kilparadoille sekä koulu että esteratsastuksessa ja alun kankeuden jälkeen alkoi menestyä varsin mukavasti molemmissa lajeissa. Pikku kansallisiakin kiersi ennenkuin kantakirjattiin ja alkoi ottamaan tammaoja vastaan. Harmittavan vähän käytetty ori lopulta oli ennenkuin spermanlaatu huononi siihen pisteeseen, että oria voitiin ruveta kutsumaan totaaliseksi tuhkamunaksi. Ne harvat jälkeläiset kuitenkin osoittautuivat olevan varsin toimivia. Eii. Täys-Lakko A.T. oli kaikkea muuta kuin nimensä veroinen hevonen. Tämä ori teki varsin mittavan ja menestyksekkään raviuran ollen mukana myös useampana vuonna mukana kuninkuuslähdöissä, mutta ei sitä kirkkainta kruunua koskaan päässyt voittamaan. Kantakirjattu oli tietysti ja jalostuksessakin varsin käytetty. Periksiantamaton oli luonteeltaan ja tätä samaa luonnetta olisi jälkeläisiin kaivattu, mutta sitä aniharvalta lopulta löydettiin. Yksikään orin jälkeläisistä ei ollut isänsä veroinen juoksija, jos nyt juoksijaksi ylipäätänsä päätyi alkuunkaan. Eie. Kippurapii oli varhaislahjakas tamma, mutta loukkaantumisen myötä hyvin alkanut ura päättyi aivan liian lyhyeen. Suvukaskin oli, joten siirto jalostukseen oli varsin ennakoitu ratkaisu. Varsoi elämänsä aikana lopulta kahdeksasti. Jätti niin hyviä juoksijoita, kuin myös pari ratsuksi päätynyttä oria.

Ee. Vilppipelko on täysin ratsuksi jalostettu, mutta täysin ravisukuisista vanhemmista. Ja juuri sellainen tuli mikä haettiin, hyvä luontoinen ja korrekti rakenteinen hevonen, joka liikkuu mielellään ja oikein päin. Kasvattaja/omistajansa silmäterä syntymästään saakka ja sen mukaan sai myös aikanaan ratsukoulutuksen aivan huipun parissa. Monipuolinen hevonen, joka liikkuu sopivan letkeästi, mutta tehokkaasti kouluratoja ajatellen ja hyppää varsin hyvällä tekniikalla ja kapasitettilla esteitä. Kansallisiinkin tällä varmasti olisi päässyt, mutta omistaja päätti pitää hevosen omana harrasteratsunaan, jonka kanssa ajoittain pyörähdetään pienemmissä kilpailuissa. Varsonut tamma on säännöllisin väliajoin ja aina ori on valittu varsin tiukan seulonnan kanssa. Varmasti tämän ansiosta jälkikasvu onkin ollut varsin erinomaista, eikä neljästä jälkeläisestä yksikään ole missään suhteessa ollut huti. Tamma elää edelleen, mutta on siirtynyt täysin eläkkeelle, sillä tammaa ei enään 16 ikävuoden jälkeen ole saatu kantavaksi. Eei. Velmu-Vahtari oli aikansa yksi vähiten arvostetuista ravioreista. Menestyi suuressa ikäluokassa ihan hyvin, oli luonteeltaan erinomainen ja rakenteeltaan varsin korrekti, etenkin pitkä kaula oli varsin huomiotava ominaisuus. Orin surmaksi jalostusmielessä lienee olleen lopulta ei niin huudossa ollut suku. Ensimmäiset varsat eivät juuri kummoisia olleet, tosin eipä tammamateriaalikaan ollut parasta mahdollista, mutta ratsupuolella sai muutamia varsin hyviä jälkeläisiä, jossa sukua ja orin rakennetta osattiin arvostaa. Myöhemmällä iällä sai pari orivarsaa, hyvistä lahjakkaista emistä, jotka osoittautuivat isäänsäkin paremmiksi ja tulivat lopulta onneksi jatkaneeksi molemmat isänsä sukulinjaa. Eee. Alttarihuijari oli täysin ravisukuinen, mutta alunperinkin ratsuksi koulutettu varsin kiltti ja kaunis hevonen. Lahjakkuuttaankin väläytteli pikkukisoissa omistajansa kanssa, mutta pääasiassa harrastamiseen kuului hyvä valmentautuminen. Tamma vain kerran, sillä kuoli itse tapaturmaisesti vuoden päästä varsomisesta.

Jälkeläiset

ori Taikakuun Pikku-Rokkari (sh, s.30.03.2015) emä Pikku-Wenla
ori Murroksen Reemel (sh, s.02.02.2015) emä Elovena
ori Rätvänän Renttu (sh, s.02.12.2014) emä Lyytikki
tamma Rätvänän Pirpana (sph, s.18.10.2014) emä Popittiina

Kilpailukalenteri

Kouluratsastus

Sijoituksia KRJ:n alaisissa 43, joista voittoja 8

23.01.15 KRJ : he A : 1/30 : Mörkövaara
14.01.15 KRJ : va B : 1/40 : Aida Connemaras
11.01.15 KRJ : va B : 3/40 : Aida Connemras
04.01.15 KRJ : he A : 2/30 : Mörkövaara
02.01.15 KRJ : he A : 3/30 : Mörkövaara
02.01.15 KRJ : he A : 2/30 : Mörkövaara
27.12.14 KRJ : he A : 5/30 : Mörkövaara
17.12.14 KRJ : va B : 3/40 : Aida Connemaras
15.12.14 KRJ : va B : 6/40 : Aida Connemaras
15.12.14 KRJ : he A : 4/40 : Moondance
27.11.14 KRJ : he A : 3/30 : Hengenvaara
26.11.14 KRJ : he A : 1/30 : Hengenvaara
26.11.14 KRJ : he A : 3/30 : Hengenvaara
25.11.14 KRJ : he A : 4/30 : Hengenvaara
24.11.14 KRJ : he A : 5/30 : Hengenvaara
24.11.14 KRJ : he A : 2/30 : Hengenvaara
23.11.14 KRJ : he A : 2/30 : Hengenvaara
23.11.14 KRJ : he A : 2/30 : Hengenvaara
23.11.14 KRJ : he A : 5/30 : Gestüt Elkenburgh
21.11.14 KRJ : he A : 5/30 : Gestüt Elkenburgh
19.11.14 KRJ : he A : 4/30 : Gestüt Elkenburgh
16.11.14 KRJ : he A : 1/30 : Gestüt Elkenburgh
23.09.14 KRJ : va B : 6/50 : Aittohaara
21.09.14 KRJ : va B : 4/50 : Aittohaara
17.09.14 KRJ : va B : 1/50 : Aittohaara
16.09.14 KRJ : va B : 2/50 : Aittohaara
09.09.14 KRJ : va B : 4/30 : Mel Seren
21.08.14 KRJ : va B : 2/40 : Mörkövaara
10.08.14 KRJ : he A : 1/30 : Mighty Ducks
10.08.14 KRJ : he A : 5/30 : Pirunkorpi
09.08.14 KRJ : he A : 1/30 : Pirunkorpi
09.08.14 KRJ : he A : 5/30 : KK Bailador
08.08.14 KRJ : he A : 2/30 : KK Bailador
08.08.14 KRJ : he A : 4/30 : KK Bailador
07.08.14 KRJ : he A : 5/30 : Pirunkorpi
07.08.14 KRJ : he A : 2/30 : Mighty Ducks
06.08.14 KRJ : he A : 1/30 : Mighty Ducks
05.08.14 KRJ : he A : 5/30 : KK Bailador
05.08.14 KRJ : he A : 2/30 : KK Bailador
04.08.14 KRJ : he A : 2/30 : Mighty Ducks
04.08.14 KRJ : he A : 5/30 : Mighty Ducks
04.08.14 KRJ : he A : 2/30 : KK Bailador
01.08.14 KRJ : he A : 3/30 : Rätvänä

Kenttäratsastus

Sijoituksia KERJ:n alaisissa 20, joista voittoja 3

10.08.15 KERJ : tutustumis : 1/27 : Rohkelikko
09.08.15 KERJ : tutustumis : 2/27 : Rohkelikko
08.08.15 KERJ : tutustumis : 2/27 : Rohkelikko
02.08.15 KERJ : tutustumis : 3/18 : Kadotetut Suomenhevoset
27.07.15 KERJ : tutustumis : 4/18 : Kadotetut Suomenhevoset
06.07.15 KERJ : tutustumis : 2/29 : Taikakuun Kartano
25.06.15 KERJ : tutustumis : 1/18 : Whispering Heaven
19.06.15 KERJ : tutustumis : 2/16 : Pirunportti
15.06.15 KERJ : tutustumis : 4/16 : Pirunportti
15.06.15 KERJ : tutustumis : 3/40 : Taikakuun Kartano
10.06.15 KERJ : harraste : 5/40 : Taikakuun Kartano
28.05.15 KERJ : harraste : 4/24 : Riiviöt
22.05.15 KERJ : harraste : 3/30 : Muiston Suomenhevoset
19.05.15 KERJ : harraste : 3/25 : Susiraja
18.05.15 KERJ : harraste : 3/30 : Muiston Suomenhevoset
17.05.15 KERJ : harraste : 4/30 : Muiston Suomenhevoset
24.04.15 KERJ : harraste : 3/20 : Minnantila
16.04.15 KERJ : harraste : 1/33 : Taikakuun Kartano
31.03.15 KERJ CUP : harraste : 3/29 : Taikakuun Kartano
26.03.15 KERJ : harraste : 5/30 : Juksula
07.03.15 KERJ : harraste : 7/49 : Taikakuun Kartano

Sijoituksia VSR:n alaisissa 2, joista voittoja 1

30.06.15 VSR CUP : tutustumis : 1/34 : VSR
31.05.15 VSR CUP : harraste : 2/23 : VSR

Näyttelyt

01.05.15 NJ : sh-orit : irtoSERT (2/12) : pt. Jannica
07.04.15 NJ : sh-orit : SA (9/12) : pt. Kerppa

Päiväkirja/Valmennukset

31.03.2015: KERJ CUP harrasteluokka avoin 3/29 (11+05+09=025)
Hieman yllättävästikin olin saanut Reimin treenattua sellaiseen kuntoon, että uskalsin lähteä tämän hyvinkin kenttäratsastuksen parissa vihrean orini kanssa mukaan matalamman tason luokkaan. Varsin rennolla tavoitteella, eli päästä vain maaliin asti jokaisesta osakokeesta. Reimi itse tuntui olevan varsin virtava ja hyvinkin kilpailuhenkinen, mutta pysyi mainiosti käsissä kokoajan pienestä kierroksilla käymisestä huolimatta. Aamun koulukokeessa suoritus oli hieman jännittynyt ja ei aivan niin harmooninen, kuin olisi saanut olla. Reimi kuitenkin vanhana kouluhevosena on osaava, mutta selkeästi malttamaton näin helpoissa tehtävissä. Lähes heti tämän suorituksen perään oli sitten rataestekoe. Ori kummasti innostui oikein olan takaa näistä varsin matalista esteistä ja oli seota kinttuihinsa käydessään kierroksilla. Sain siis selässä keskittyä hommaan meidän molempien edestä ja suorastaan tuurilla selvittiin radasta puhtaasti. Viimeiselle esteelle tuli puomin kolautus ja puomi sitten tippuikin alas, tosin vasta kun olin lähdössä jo portista ulos. Tähän väliin päivää tuli minulle jo hyvin tutuksi käynyt useamman tunnin tauko ennen viimeistä osakoetta. Reimi oli suorastaan hieman hölmistynyt vietyäni sen karsinaan pupeltamaan heiniä ja lepäämään. Itse kävin myös syömässä tarjolla ollutta kasvissosekeittoa, joka oli kyllä viedä kielen mennessänsä. Kerkesin myös ottamaan itse pienet päiväunet ennenkuin siirryin tutustumaan maastoesterataan. Rata tuntui olevan sopivan helppo kohtuullisen kokemattomille ratsuille, ei siis vaikeita lähestymisiä ja esteet aika peruskauraa. Päivän viimeisessä verryttelyssä Reimi oli varsin liikkuva ja hyvin avuilla. Radalle pääsimme aivan luokan kärkipäässä ja meno oli kyllä varsin mukavaa. Reimi eteni sopivassa temmossa, hyppäsi varsin ennakkoluulottomasti ja sujuvasti ilman hösellystä. Maalilinja ylitettiin hieman ihanneaikaa ennakkoon, joten hieman liian nopeatempoinen meidän eteneminen oli. Lopputulosten julkaisemisen kohdalla olotila oli varsin mainio - Reimin kanssa kiilattiin nipin napin kolmen parhaan joukkoon! Ei yhtään pöllömpi ensimmäinen kilpailukausi lajia vaihtaneen orin kanssa.

03.03.2015: Tervetuloa Taikakuun Kartanoon!
Olin suorastaan seota siihen paikkaan, kun kuulin Reemelin olevan myynnissä. Tiesin orin olevan varsin taitava kouluratsu, mutta suorastaan enemmän minua kiinnosti fakta siitä, että ori oli tiettävästi myös varsin kapasiteetikas hyppääjä. Sukukin oli, ainakin vanhempien osalta, juuri sellainen, että tämä ori oli saatava meille ja lajin vaihtoon. Soitin siltä istumalta omistajalle ja sovin tulevani samantein katsomaan oria. Kolme tuntia ajoa suuntaansa ei ollut liikaa, kun kurvailin kokeilemaan tätä piskuista voikkoa oria, joka sulattaa ulkonäöllä kyllä kyynisemmänkin ihmisen sydämen. Hieman epätavallisen pieni tämä ori on vanhempiensa jälkeläiseksi, mutta kokeilu osoitti orin olevan juuri sitä mitä pitää. Varsin taitava, joskin ei ehkä se kaikkein helpoiten motivoituva ratsu. Hieman jonkinlaista laiskuutta on havaittavissa, mutta tämä ominaisuus ei liene se ratkaiseva, kun mennyttä kilpailu-uran tulosluetteloa katselee. Pari harjoitusesteen hyppyä sai minut vakuuttuneeksi. Tämä ori on saatava Taikakuuhun! Siitä sitten ryhdyin kauppaa hieromaan. Halvaksi tämä ei tullut, mutta hieman oli hinta sentään neuvoteltavissa alaspäin.

Tänään, kokeilemisen jälkeisenä päivänä, ajoin Reimiksi ristimäni orin kotiin Taikakuuhun. Ainoa syy miksi orian en edellisenä päivänä tuonut oli suorastaan totaalinen idiotismi lähteä matkaan maasturilla ilman koppia. Virhe, jonka kummasti olen tehnyt kyllä useammankin kerran elämässäni. Matka sujui lopulta hyvin, ori osoittautui olevan varsin rauhallinen matkustaja, joka tosin tuntui lopulta itsestäänselvyydeltä orin mittavan koulukilpailu- uran jäljiltä. Hieman minua katsottiin pitkään, kun pienen voikko-orini otin ulos ja puolet tallin henkilökuntaa sattui samanaikaisesti olemaan pihalla. Useampi "et ole tosissasi!" ilme oli havaittavissa. Kaikilla ei selvästi ollut hajua mitä hevosta olin ollut hakemassa. Tosin mitäs ne palkkatyöläiset siinä mulkoilevat, samahan se on mitä minä talliin hankin, kun on minun pussistani kuitenkin. Tänään Reimi saa ottaa loppupäivän rauhakseen sisällä ja huomenna pääsee sitten jo ulkoilemaan. Edellisen omistajan kehoituksesta aion myös aloittaa orin ratsastamisen samantein huomenna, jottei turhaan stressaa seisoskelua. Projekti "Reimi kenttäradoille" pääsee siis alkamaan melkolailla samantein lihaskunnon kohottamisen ja valmentautumisen merkeissä.

Palaa edelliselle sivulle  |  Sivun alkuun

Ulkoasu © Milja  |  Taustakuva © The Inspiration Gallery